Rețetele
Gradena

Lipii proaspete cu Dipsurile Party Mix

Ingrediente:

  • Dip Mix Ardei de la Gradena
  • Dip Mix Guacamole de la Gradena
  • Dip Mix Tex-Mex de la Gradena
  • Dip Mix Tandori de la Gradena 
  • Ulei
  • Nachos
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura ulei de masline

un praf de sare.

Mod de prepare:

  • Încingeți o tigaie și adăugați amestecul Dip Tadori de la Gradena, fără a adăuga ulei. Amestecați constant și lăsați pe foc timp de 10 minute, până când apa se evaporă.
  • După ce apa s-a evaporat, transferați amestecul într-un blender. Adăugați o lingură de ulei, sare și piper după gust și mixați ingredientele timp de 5 minute. La fel procedați și pentru Dip Mix Tex-Mex, Guacamole și Ardei de la Gradena. 

Lipii:

  • Amestecăm toate ingredientele într-un bol. Punem aluatul pe blatul de lucru, începem să frământăm și adăugăm făina la nevoie, până când avem un aluat care nu este lipicios.
  • Împărțim totul în bile cât mai egale și le întindem cu degetele. Le „prăjim” într-o tigaie încinsă, fără ulei, 2-3 minute pe fiecare parte sau până când s-au rumenit.

Poftă bună!

Rețetă Dip Guacamole, Micile Vedete în Bucătărie

Ingrediente:

  • Dip Guacamole Gradena – 250 g
  • Ulei de măsline – o lingură
  • Sare și piper
  • Zeamă de lămâie
  • Nachos 

 

Mod de preparare:

  • În mod obișnuit pregătirea rețetei de Guacamole începe cu tăierea legumelor: avocado, ceapă, usturoi și roșii, dar ce bine că amestecul pentru Guacamole de la Gradena conține deja toate legumele tăiate.
  • Încălziți o tigaie și puneți amestecul pentru Guacamole de la Gradena, fără a adăuga ulei. Lăsați pe foc timp de 5 minute, până când apa din amestec se evaporă.
  • Când apa s-a evaporat complet, transferați amestecul într-un blender și adăugați sare, piper și zeamă de lămâie după gust, împreună cu o lingură de ulei de măsline.
  • Amestecați toate ingredientele în blender timp de 5 minute, până obțineți o textură omogenă și cremoasă. Serviți cu nachos crocanți sau lipii proaspete.

Poftă bună!

Dip de Ardei , Micile Vedete în Bucătărie

Ingrediente:

  • Dip de Ardei Gradena – 250 g 
  • Ulei de măsline – o lingură
  • Sare și piper
  • Zeamă de lămâie
  • Nachos 

Mod de preparare:

  • Încingeți o tigaie și adăugați amestecul Dip de Ardei de la Gradena, fără a adăuga ulei. Amestecați constant și lăsați pe foc timp de 10 minute, până când apa se evaporă.
  • După ce apa s-a evaporat, transferați amestecul într-un blender. Adăugați o lingură de ulei, sare și piper după gust și mixați ingredientele timp de 5 minute. 
  • La final, transferați sosul într-un bol și serviți alături de nachos sau lipii proaspete. 

Poftă bună!

Smoothie cu Zvâc , Micile Vedete în Bucătărie

Ingrediente:

  • Mixt cu Zvâc de la Gradena
  • Lapte integral

Mod de prepare:

  • Într-un blender punem 100 g din mixul cu Zvâc de la Gradena, care conține mere verzi, coacăze negre, afine și mure.
  • Adăugăm 200 de ml de lapte întegral și mixăm.
  • La gata, ornăm cu fructe și servim. 

Poftă bună!

Omletă cu mazăre , Micile Vedete în Bucătărie

Ingrediente:

  • Ouă
  • Brânză Cheddar – 100 g
  • Mazăre congelată de la Gradena – 100 g
  • Ceapă verde
  • Sare și piper

Mod de prepare:

  • Punem o oală cu apă la fiert 
  • Într-un bol amestecăm trei ouă întregi, iar pe o farfurie, radem 100 g de brânză Cedar și o adăugăm peste ouăle bătute.
  • Tăiem o legătură de ceapă verde. Când apa fierbe, punem 100 g de mazăre de la Gradena la fiert, timp de 5 min.
  • Într-o tigaie încingem o linguriță de ulei și punem ceapa la călit. Când ceapa începe să se călească, adăugăm peste mazărea și amestecăm pentru 2 minute.
  • Adăugăm ouăle peste legume și amestecăm. Lăsăm pe foc până când ouăle sunt gata.

Poftă bună!

Quiche cu broccoli, spanac, sparanghel și somon afumat , Chef Cristian Dumitru - Micile Vedete în Bucătărie

Ingrediente:

•  Făină 400g
•  Unt 82% 200g
•  Ouă 4buc
•  Broccoli Gradena 500g
•  Sparanghel 100g
•  Ceapă verde 1 legătură

  • Baby Spanac 250g
  •  Cheddar/Gouda 100g
  •   Smântână de gătit 32% 500ml
  •   Somon afumat 150g
  •  Ulei de măsline 100ml
  •   Sare
  •   Piper

*avem nevoie de o formă de tartă cu fund detașabil, hârtie de copt albă, 1kg de năut boabe (uscat) pentru copt.

Mod de Preparare:

  • Pentru aluat tăiați untul rece în cubulețe mici și amestecați-l cu făină. Încorporați untul și făina cu ajutorul degetelor până obțineți o compoziție sfărâmicioasă, apoi începeți să adăugați treptat linguri de apă rece până când reușiți să formați un aluat compact.
  • Dați aluatul la rece minim 30min. Scoateți aluatul și întindeți-l pe masă cu ajutorul sucitorului până obțineți o “foaie” de aproximativ jumătate de cm pe care o așezați pe tava. Îndepărtați excesul de aluat.
  •   Așezați hârtie de copt peste acesta și puneți năut/fasole/line pe post de greutate deasupra – pentru o coacere uniformă. Coaceți la 200 grade aprox. 25 min-30 min.
  •  Separat pregătiți compoziția amestecând ouă, smântână, sare, piper, broccoli, spanac, sparanghel sotat și jumătate din cantitatea de cașcaval (răzuit).
  •   Când aveți coaja de tartă gata, puneți compoziția în ea și adăugați cealaltă jumătate din cantitatea de cașcaval (răzuit) deasupra. Dați la cuptor pentru aproximativ 35 min la 180 grade C.

Pulpă de miel la cuptor, Micile Vedete în Bucătărie

Ingrediente:

  • Pulpă de miel 1 bucată 1,6-1,9 kg
  •  Rozmarin 1 cutie
  •   Cimbrișor 1 cutie
  •   Portocală 3 buc
  •   Lămâi 3 buc
  •   Ulei Untdelemn de la Bunica 200 ml
  •   Unt Olympus 82% 250 g
  •   Conopidă Gradena 500 g
  •   Lapte Olympus 500 g
  •   Ceapă 300 g
  •   Sare 15 g
  •   Mix de piper 5 g

Mod de Preparare:

  • Avem nevoie de cuptor, tavă, tigaie, blender, crăticioară, spatulă, tocător.
  •   Pulpa de miel se scoate din ambalaj, se tapetează, după care se fasonează.
  •   Apoi se face o marinată uscată din sare, mix de piper, coajă de portocală, coaja de lămâie, rozmarin, cimbrișor, zeama de la o portocala, după care se dă o folie și se dă la rece pentru 2-3 ore.
  •   Se introduce la cuptor pentru 2,45-3 ore la cuptor la temperatura de 160 grade.
  •   Pentru piureul de conopidă punem la călit ceapa cu puțin unt și sare, după care adăugăm conopida congelată și lapte și o lăsam să fiarbă. Apoi blenduim și la final adăugăm unt 50 g.
  •   Sosul obținut din tavă se reduce și se adaugă peste preparat.
  •   Pulpa de miel se scoate de la cuptor, se feliază, se așază peste piure ,după care se adaugă reducția vinului obținut în tavă.

Poftă bună!

Paste cu brocoli și creveți , Micile Vedete în Bucătărie

Ingrediente:

  • Creveți: 250 g
  • Brocoli: 400 g
  • Smântână pentru gătit: 200 ml
  • Usturoi
  • Paste: 400 g
  • Ulei

Mod de prepare:

  • Pregătim două oale cu apă și le punem la fiert. Într-o oală vom fierbe brocoli timp de 5 minute, iar în cealaltă vom fierbe pastele timp de 7 minute. 
  • Între timp, tocam cățeii de usturoi. După 5 minute, scoatem brocoliul din apa fiartă și îl tăiem în bucăți mai mici. 
  • Pregătim o tigaie cu o lingură de ulei, în care vom pune la prăjit 250 g de creveți împreună cu usturoiul. După ce usturoiul a început să prindă culoare, adăugăm smântâna pentru gătit și brocoliul. Lăsăm la fiert timp de 15 minute, după care adăugăm și pastele.
  • Fierbem tot pentru încă 2 minute, adăugăm sare și piper după gust și servim. 

Poftă bună!